Houtvezel Isolatie

Afbeelding1

Wil jij ook Biobased bouwen met een ideaal binnenklimaat gecombineerd met hoge isolatie waarden? Bij Miedema bieden we jou de keuze vrijheid tussen gecertificeerde merken. De houtvezel isolatie platen kunnen binnen één werkdag tot op de bouwplaats worden geleverd. Meer weten over houtvezel isolatie? lees dan verder…

Wat is Houtvezel isolatie?

Houtvezel isolatie is een vorm van Biobased bouwen. De houtvezel matten worden gemaakt van resthout afkomstig van spar en dennen bomen. De rest snippers worden bestreden met hoge temperaturen en vervolgens geperst naar hoogwaardige isolatie platen. Dit proces vindt volledig plaats onder CO2 neutrale omstandigheden. 

De fabriek van Gutex is gevestigd in het 100% PEFC en SFC gecertificeerde Zwarte Woud in Duitsland. De afstand van de houtsnippers tot de fabriek is relatief klein waardoor er minder CO2 uitstoot is voor een duurzamer transport. Tijdens het proces om de Gutex Thermoflex isolatie platen te maken wordt er gebruik gemaakt van de ‘no waste’ policy. Daarnaast beschikt Gutex over een Nature plus certificaat. Dit is een van de strengste certificaten binnen Europa voor ecologische merken.

Voordelen van Houtvezel isolatie

Houtvezel isolatie kent vele voordelige eigenschappen. Omdat je met houtvezel isolatie dampopen bouwt, creëer je een uitstekend woonklimaat voor jou of je klant. Steeds meer bouwprofessionals zien de voordelen van houtvezel in. Doordat de natuurlijke houtvezels een vochtregulerend vermogen hebben, kan houtvezel vocht opslaan en afvoeren als waterdamp. Dit zorgt niet alleen voor een schimmel afstotende muur maar ook voor een constante luchtvochtigheid rond de 50%. Ook zakken de isolatie platen hierdoor niet in in vergelijking met traditionele isolatie platen. Jij voelt minder schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid en daarbij bespaar je ook nog eens energie en renovatie kosten.

Houtvezel isolatie heeft een uitstekende fase verschuiving. Dit betekent dat jij beschermd bent in de zomer tegen de extreme hitte van buiten en in de winter houden de isolatie platen de warmte lekker binnen.
Omdat Houtvezel als een soort warmte buffer dient hoef je in de herfst minder op te stoken doordat de isolatie platen warmte afgeven. Daarnaast hebben houtvezel matten een zeer hoge geluidsabsorptiewaarde en biedt de isolatie een brandvertragend vermogen. Tot slot, om de veiligheid in uw huis te garanderen komen er geen giftige stoffen vrij bij verbranding.

ONTDEK HOUTVEZEL ISOLATIE IN 3 MINUTEN

Miedema’s productspecialist biobased bouwen Gertjan Bruins legt je in 3 minuten uit wat houtvezel isolatie is en welke voordelen het je oplevert. Ook zie je voor wie houtvezel isolatie geschikt is en bij welke toepassingen. 

Kortom, binnen alle mooie biobased isolatieproducten die we hebben: wanneer kies je nou specifiek voor houtvezel isolatie?

Heb je na 3 minuten nog steeds vragen? Gelukkig maar! Er is zoveel te vertellen en te leren over biobased isolatiematerialen. Neem contact op met Gertjan of één van onze andere productspecialisten.

Technische eigenschappen Gutex

Technische specificaties Waardes
Densiteit
~50 (kg/m3)
Lammbda-waarde (warmte geleiding)
0,036 W/m K
Dampdiffusieweerstand
U= 1/2
Warmteopslagcapaciteit
C = 2100 J / kg.K
Brandklasse in toepassing
E

Direct Houtvezel isolatie bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan via de eenvoudig te gebruiken webshop!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor houtvezel?

Alle voordelen op een rij

Houtvezel isolatie monteren

Door de snelle en zorgzame levering van Miedema, kan jij direct aan de slag met de montage van jouw houtvezel isolatie. Miedema levert vaak binnen één werkdag tot op de bouwplaats. 

Houtvezel kan gebruikt worden in diverse toepassingsgebieden. Ideaal tussen houtskeletbouw constructies voor zowel binnen- als buitenwanden. Houtvezels zijn zeer flexibel en elastisch en hebben daarom een sterk aanpassingsvermogen. 
De houtvezel platen zijn ook te gebruiken tussen spanten/keepers, voor plafondisolatie en scheidingswanden/droogbouw. 

Het isolatie materiaal is eenvoudig en snel te verwerken. Het snijden van de platen levert weinig afval op, waardoor jij in een gezondere omgeving bouwt en leeft.

Andere biobased isolatie materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.