BIOBASED Bouwen

Ontdek Miedema’s voorraad biobased bouwmaterialen. 
Kies uit gecertificeerde betaalbare merken. Bestel eenvoudig online. Binnen 1 werkdag op de bouwplaats geleverd.

support in biobased bouwmateriaal

Je wilt biobased bouwen, sterker nog: je moet. Want de overheid schrijft circulair bouwen voor. Maar waar begin je? Miedema geeft je alle support die je nodig hebt. Isoleren met Isovlas? Bestel eenvoudig alles wat je nodig hebt. En heb je vragen? We geven je alle kennis en tips erbij die je nodig hebt.

Maar je hebt veel meer keuze in biobased bouwmateriaal dan je misschien denkt. Want ook hennep isolatie is nu net als vlas isolatie, ook uitstekend te gebruiken als biobased bouwmateriaal. Bestel hennep isolatie- en zelfs hennep ruwbouwmateriaal bij Miedema. Denk aan hennep blokken: verrassend eenvoudig te verwerken. Kom maar eens langs voor een kleine demonstratie! Verder kun je nu ook producten van houtvezel zoals biobased gevelbekleding en houtvezel isolatie bestellen. Naast houtvezel isolatie en hennep isolatie, kun je nu ook kiezen voor katoen isolatie en biocomposiet. Snel leverbaar uit voorraad!

Hout is ook biobased bouwmateriaal

Ook hout is biobased bouwmateriaal. Bouwen met hout is slimmer dan ooit, tenminste als je hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt. Vanuit onze machinale in Leeuwarden fabriceren we producten van duurzaam hout voor je. Je kunt er ook biobased gevelbekleding laten produceren in onze eigen gloednieuwe lijn, Forza Iza. Biobased gevelbekleding betekent in dit geval gewoon: houten gevelbekleding. Duurzaam hout, lokaal bewerkt op zonne- en windenergie en snel uit eigen voorraad leverbaar.

Sparren over biobased bouwen?

Wil je een offerte of eerst weten wat je beste keuze in biobased bouwmateriaal is? Wil je met ons samenwerken aan een duurzame toekomst? Laat maar weten hoe jij wilt starten met biobased bouwen, we staan overal voor open!

Biobased bouwmateriaal: een Serieus alternatief

Biobased bouwmateriaal geeft je voordelen voor het klimaat buiten- maar ook binnenshuis. Het zorgt voor een comfortabel leefklimaat voor jou of je klant. Je ervaart dan het comfort van de vochtregulerende eigenschappen van biobased bouwmateriaal zoals hennep isolatie en houtvezel isolatie. Ze geven je hetzelfde effect als een wollen trui: die is eigenlijk ook niet te overtreffen met synthetische materialen.

En hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding? Veel isolerend biobased bouwmateriaal wordt inmiddels efficiënt geproduceerd en is in kwaliteit, certificering en sinds kort zelfs prijs een serieus alternatief op traditionele materialen. Zeker nu de energieprijzen stijgen. Werk je met ons samen, dan heb je de expertise van onze leveranciers achter de hand waar we al jarenlang korte lijntjes mee hebben. Twijfel je over de verschillende soorten biobased bouw materiaal? We helpen je graag met het maken van keuzes voor je project.

Levering van biobased bouwmateriaal

Onze logistieke mensen plannen de bevoorrading en levering zover mogelijk vooruit, maar zijn ook creatief bij spoedjes. Daarbij komen onze sterke relaties met leveranciers van biobased bouwmaterialen weer van pas. Meestal kunnen we materialen al de volgende werkdag bezorgen – ook op de bouwplaats – zodat je door kunt met biobased bouwen en je project soepel blijft lopen.

Miedema's biobased bouwmateriaal

Isovlas

Vlas-isolatie

✔ Isolatiewaarden tot Rd 4,73
✔ Veel verschillende diktes
✔ Uitstekende akoestiek

Gutex

Houtvezelisolatie

✔ Isolatiewaarden tot Rd 3,85
✔ Comfortabel binnenklimaat
✔ Fijn te verwerken

Isolair

Houtvezelisolatie

✔ Isolatiewaarden tot Rd 1,80
✔ Makkelijk monteren
✔ Tong en groef

Pavaflex

Houtvezelisolatie

✔ Isolatiewaarden tot Rd 6,65
✔ Universeel inzetbaar
✔ Snel te verwerken

Hennep isolatie

Vezelhennep

✔ Comfortabel binnenklimaat
✔ Zeer breed inzetbaar
✔ Lokaal geproduceerd

Katoen isolatie

Katoenisolatie

✔ ‘s winters warm/ ‘s zomers koel
✔ Isolatiewaarden tot Rd 3,05
✔ Makkelijk te verwerken

Hennep Blokken

Vezelhennep

✔ Te metselen met hennep kalk
✔ Sterk en duurzaam
✔ Isolerend en akoestisch

Composiet

Duurzaam composiet gevelbekleding

✔ Duurzame gevelbekleding
✔ eenvoudig te monteren
✔ Mooie uitstraling

Isovlas

Vlas-isolatie

✔ Isolatiewaarden tot Rd 4,73
✔ Veel verschillende diktes
✔