Wat is Hennep Isolatie?

Hennep isolatie is een hoogwaardig isolatiemateriaal gemaakt van de industriële vezelhennepplant. De thermische, akoestische en vochtregulerende eigenschappen van hennepvezel dragen bij aan een gezond en duurzaam woon- en leefklimaat. Ook legt vezelhennep CO₂ vast en als gewas zorgt het voor een gezondere en vruchtbaardere bodem.

De vezelhennepplant wordt in Nederland verbouwd en in samenwerking met de agrarische sector tot woningisolatie verwerkt. Door deze lokale productie en verwerking is hennep een van de meest duurzame en circulaire biobased isolatie materialen.
Naast isolatierollen hebben we hennepblokken. Zeer eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel binnen- als buitenisolatie. Kies bij ons uit een ruim aanbod hennepblokken met verschillende diktes.

Bestel je biobased isolatiemateriaal via onze Biobased specialisten en krijg meteen het juiste advies erbij.

Voordelen Hennep isolatie

Wil je ook met hennep isolatie bouwen? Dan is dit je kans om te investeren in de toekomst. Hennep isolatie heeft een hoge warmteopslagcapaciteit waardoor warmte gemakkelijk opslagen wordt binnen je woning. In combinatie met een lage warmtegeleiding gaat er veel minder warmte verloren door de wanden. Een besparing op je energierekening!

Naast de uitstekende thermische isolatie waarden heeft hennep nog een aantal voordelen die het onderscheiden van andere biobased producten. Hennep is ontzettend brandveilig en heeft een lage ontvlambaarheid, waardoor het de veiligheid in het huis vergroot. Isoleren met hennep is dampopen bouwen, dit betekent dat vocht gemakkelijk opgeslagen en gereguleerd kan worden door de natuurlijke hennepvezels. Hierdoor heb je thuis nooit meer last van benauwde/ zuurstofarme ruimtes. Dampopen bouwen verbetert je leefklimaat. Kers op de taart: hennep een erg goede akoestische werking. Ideaal als je bijvoorbeeld naast een autoweg of in drukke buurt woont.

Direct Hennep isolatie bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor Hennep isolatie?

Alle voordelen op een rij

Eenvoudig monteren

Je kunt hennep isolatie toepassen in bijna elke bouwconstructie en op elke plek. We zien dat het isolatie materiaal wordt ingezet als wandisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en plafondisolatie. Zo is hennep ideaal voor houtskeletbouw omdat het zich goed aan hout hecht. Door de natuurlijke vochtregulerende werking wordt hennep ook steeds vaker in badkamers en kelders gebruikt.

Hennep isolatie monteren is ontzettend makkelijk. Het materiaal kan gemakkelijk precies worden gesneden en past door de buigzaamheid altijd prima tussen houten frameconstructies en in kleine hoeken en gaten. De vezels zijn stug, dus het juiste mes is wel een vereiste. Hennep is lichtgewicht materiaal en kun je met weinig inspanning monteren. Miedema levert snel dankzij een sterk leveranciersnetwerk. Je kunt dus zo aan de slag!

oNTDEK HENNEP ISOLATIE IN 3 MINUTEN

 

Gertjan Bruins, directeur van Stichting Building for Good is samenwerkingspartner van Miedema in biobased materialen. Hij legt je in 3 minuten uit wat hennep isolatie is en welke voordelen het je oplevert. Ook zie je voor wie hennep isolatie geschikt is en bij welke toepassingen. 

Kortom, binnen alle mooie biobased isolatieproducten die we hebben: wanneer kies je nou specifiek voor hennep isolatie?

Heb je na 3 minuten nog steeds vragen? Gelukkig maar! Er is zoveel te vertellen en te leren over biobased isolatiematerialen. Neem contact op met één van onze productspecialisten.

Andere biobased isolatie materialen

Paul_Hoekstra

Neem contact met ons op

Mijn naam is Paul, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.