Hennep isolatie

Wat is Hennep Isolatie?

Hennep isolatie is een hoogwaardig isolatiemateriaal gemaakt van de industriële vezelhennepplant. De thermische, akoestische en vochtregulerende eigenschappen van hennepvezel dragen bij aan een gezond en duurzaam woon- en leefklimaat. Ook legt vezelhennep CO₂ vast en als gewas zorgt het voor een gezondere en vruchtbaardere bodem.

De vezelhennepplant wordt in Nederland verbouwd en in samenwerking met de agrarische sector tot woningisolatie verwerkt. Door deze lokale productie en verwerking is hennep een van de meest duurzame en circulaire biobased isolatie materialen.
Naast isolatierollen hebben we hennepblokken. Zeer eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel binnen- als buitenisolatie. Kies bij ons uit een ruim aanbod hennepblokken met verschillende diktes.

Bestel je biobased isolatiemateriaal via onze Biobased specialisten en krijg meteen het juiste advies erbij.

Voordelen Hennep isolatie

Wil je ook met hennep isolatie bouwen? Dan is dit je kans om te investeren in de toekomst. Hennep isolatie heeft een hoge warmteopslagcapaciteit waardoor warmte gemakkelijk opslagen wordt binnen je woning. In combinatie met een lage warmtegeleiding zal er minder warmte verloren gaan door de wanden, wat lijdt tot aanzienlijke besparingen op de energierekening

Naast de uitstekende thermische isolatie waarden heeft hennep nog een aantal voordelen die het onderscheiden van andere biobased producten. Hennep is zeer brandveilig en heeft een lage ontvlambaarheid, waardoor het de veiligheid in het huis vergroot. Isoleren met hennep is dampopen bouwen, dit betekent dat vocht gemakkelijk opgeslagen en gereguleerd kan worden door de natuurlijke hennepvezels. Hierdoor heb jij nooit het gevoel je in een benauwde ruimte zonder zuurstof zit. Dampopen bouwen versterkt het wooncomfort en verbetert jouw leefklimaat. Tot slot heeft hennep een uitmuntende akoestieke werking en is daarom ideaal als je naast een autoweg of drukke buurt woont.

Direct Hennep isolatie bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor Hennep isolatie?

Alle voordelen op een rij

Eenvoudig monteren

Hennep isolatie kan worden toegepast in diverse bouwconstructies. Het isolatie materiaal wordt vaak gebruikt als wandisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en plafondisolatie. Hennep is ideaal voor houtskeletbouw mede omdat het materiaal zich goed aan hout hecht en een natuurlijke vochtregulerende werking heeft. Ook wordt om deze reden hennep vaak in badkamers of kelders gebruikt.

De montage van hennep isolatie is erg eenvoudig. Het materiaal kan gemakkelijk worden gesneden en past goed tussen houten frameconstructies en in kleine hoeken en gaten. Hennep is relatief licht en kan met weinig inspanning worden gemonteerd. Het monteren van Hennep isolatie is over het algemeen een eenvoudig en snel proces en in combinatie met de snelle levering van Miedema, kan jij je project zonder zorgen afronden.

oNTDEK HENNEP ISOLATIE IN 3 MINUTEN

 

Miedema’s productspecialist biobased bouwen Gertjan Bruins legt je in 3 minuten uit wat hennep isolatie is en welke voordelen het je oplevert. Ook zie je voor wie hennep isolatie geschikt is en bij welke toepassingen. 

Kortom, binnen alle mooie biobased isolatieproducten die we hebben: wanneer kies je nou specifiek voor hennep isolatie?

Heb je na 3 minuten nog steeds vragen? Gelukkig maar! Er is zoveel te vertellen en te leren over biobased isolatiematerialen. Neem contact op met Gertjan of één van onze andere productspecialisten.

Andere biobased isolatie materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.