Wat is Katoen Isolatie?

Ben jij op ook zoek naar een isolatie materiaal dat niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk is, maar ook een hoge thermische- en akoestische isolatie over zich beschikt? Dan is katoen isolatie de oplossing voor jou. Katoen isolatie biedt de beste akoestische demping voor jouw woning of klant. Ideaal te gebruiken langs een autoweg, vliegveld of treinspoor.

Doordat de thermische isolatie waarde van katoen hoger is dan bijvoorbeeld die van glas- of steenwol, is dit dé investering van de toekomst. Omdat katoen gemaakt is van natuurlijke producten wordt de levensduur merkbaar verlengd en veroorzaakt het geen irritatie bij de montage. Door het gebruik van katoen verrijk je jouw wooncomfort en leefklimaat. Naast katoen bieden wij ook hennep isolatie, vlas isolatie (isovlas) en houtvezel isolatie aan als biobased isolatie materiaal.

Voordelen KAtoen isolatie

Katoen isolatie is een exponentieel snelgroeiend bouwmateriaal. Als je kiest voor katoen, kies je voor een langere levensduur dan de traditionele isolatie materialen. Katoen is een dampopen materiaal. Door de natuurlijke katoen vezels laat het materiaal waterdamp door en voorkomt het dat er vocht blijft vastzitten in de isolatie laag. Dit vocht kan bij glas- of steenwol schimmelvorming of houtrot veroorzaken. Door deze oorzaak neemt de levensduur van de traditionele isolatie materialen merkbaar af.

Door de akoestische geluidsabsorptie van 95%, houdt het bijna al het geluid tegen van buiten. Katoen is ingedeeld in brandklasse B, dit betekent dat katoen slechts beperkte rookontwikkeling en druppelvorming heeft bij brand. Dit maakt het gebruik van katoen veilig voor jou, je gezin of je klant.
Wil je nou in de zomer genieten van de koele ruimte binnenshuis? Dan biedt katoen isolatie een thermische faseverschuiving van 6-8 uur. Dit betekent dat de hitte van de zon pas na 6-8 uren jouw huis binnendringt. Ook ondersteund dit het warmte behoud in de winter waardoor het jou kosten bespaard op de energie rekening.

Katoen png
Technische specificaties Waardes
Geluidsabsorptie
Aw = 0,95
Lammbda-waarde (warmte geleiding)
0,039 W/m K
Dampdiffusieweerstand
U= 2,2
Warmteopslagcapaciteit
C = 1600 J / kg.K
Brandklasse in toepassing
B
Vochtabsorptievermogen
WP = 7,04
Thermische faseverschuiving
6 - 8 uur

Direct katoen isolatie bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor katoen?

Alle voordelen op een rij

Zonder zorgen monteren

Door de snelle en zorgzame levering van Miedema, kan jij direct aan de slag met de montage van jouw katoen isolatie. Miedema levert vaak binnen een werkdag tot op de bouwplaats.

Katoen is multi-inzetbaar. Katoen isolatie wordt veel gebruikt in houtskeletbouw doordat het een dampopen materiaal is. Verder kan je katoen gebruiken in dak-, wand-, vloer-, spouwmuur-, metalstud-, plafond-, en gevel isolatie. Hou er wel rekening mee dat elke woning anders is en andere specifieke eisen stelt. Zorg er in alle gevallen voor dat het katoen aansluit op de constructie en er geen kieren of openingen zijn. Op deze manier kan de isolatie het best presteren.

Katoen platen zijn licht en gemakkelijk te snijden met een exclusief katoen isolatie mes. Katoen is flexibel en geeft geen irritatie aan de huid. Dit is een belangrijk aspect voor het leefklimaat binnenshuis. Met katoen als isolatie zorgt u voor veiligheid en duurzaamheid.

ontdek katoen isolatie in 3 minuten

Miedema’s productspecialist biobased bouwen Gertjan Bruins legt je in 3 minuten uit wat Metisse katoen isolatie is en welke voordelen het je oplevert. Ook zie je voor wie katoen isolatie geschikt is en bij welke toepassingen. 

Kortom, binnen alle mooie biobased isolatieproducten die we hebben: wanneer kies je nou specifiek voor katoen isolatie?

Heb je na 3 minuten nog steeds vragen? Gelukkig maar! Er is zoveel te vertellen en te leren over biobased isolatiematerialen. Neem contact op met Gertjan of één van onze andere productspecialisten.

Andere biobased isolatie materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.