Wat zijn een fineer platen?

Fineer is een dun laagje luxe hout dat op solide en goedkoper plaatmateriaal (vaak MDF) wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door flinter dunne laagjes hout van bijvoorbeeld een eiken stam te snijden. Bij Miedema heb je niet alleen keuze uit eiken fineer platen, maar ook vele andere houtsoorten. Bekijk de brochure voor alle mogelijke fineer plaat houtsoorten. 

Wil je Fineer platen bestellen? neem dan vrijblijvend contact op of bezoek eenvoudig onze webshop.

 Lees verder…

Wat zijn de voordelen van Fineer?

  • Omdat een fineer plaat van echt hout is, krijg je de natuurlijke rustieke uitstraling die een massief stuk luxe hout ook heeft. Fineer platen zijn echter een stuk voordeliger.
  • De houtkleuren van Fineer geven een luxe uitstraling
  • Nauwelijks tot geen kromtrekking
  • MDF splijt niet open, massief hout wel
  • Elke fineer plaat is uniek
  • Geen ongewenste noesten of nerven
  • Een fineer plaat is een stuk lichter dan massief hout

Waarvoor kan ik fineer gebruiken?

Fineer platen zijn ideaal om te gebruiken in jachtbouw of interieurbouw. Door de warme houten kleur krijgt je jacht een luxe uitstraling zonder extreem hoge kosten te maken. Naast fineer voorziet Miedema je ook van ronde hoekprofielen om je interieur af te maken. 

Naast de jachtbouw kun je fineer platen ook gebruiken voor keukens, kasten, tafels, stoelen of andere toepassingen in huis. Natuurlijk is fineer niet altijd de oplossing voor elke klus. Als een oppervlakte veel in contact komt met krassende voorwerpen of makkelijk beschadigingen op kan lopen, kun je beter een HPL plaat kiezen. Deze plaat is extreem krasbestendig. 

Om de fineer platen extra te beschermen kun je een olie aanbrengen op de fineer plaat, net zoals je dat met hout zou doen. Deze dient dan als bescherming tegen vlekken of beschadigingen. Ook houdt zo’n beschermlaag vocht tegen. 

Bewerkingen

HPL Fineer

Producten

Glaslatten

Producten

Plaat op maat

Bewerking

CNC Frezen

Bewerking

Schaven en afkorten

Bewerking

Coaten en afwerken

Bewerking

Neem contact met ons op

Mijn naam is Wilco, ik help je graag verder

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.