Hennep blokken isolatie

Wat zijn Hennep Blokken?

Het gebruik van hennep blokken is de nieuwe manier om Biobased te bouwen. Wil jij ook je ecologische voetafdruk verlagen en zorgen voor een circulaire wereld? maak dan nu kennis met de veelzijdigheid van hennep blokken.

Hennep blokken ook wel kalkhennep blokken genoemd, worden gemaakt van hennepvezels, kalk en water. Hennepvezels zijn afkomstig van de stam van de hennep plant en zijn erg flexibel en sterk. Hierdoor vormen ze een uitstekende basis voor bouwmaterialen. Hennep is een snelgroeiende plant die weinig water of pesticiden nodig heeft. Hennep blokken bieden niet alleen duurzame voordelen voor het milieu, maar ook tal van technische voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen.

Of je nu een architect, bouwbedrijf, ontwikkelaar of huiseigenaar bent, hennep blokken zijn een slimme en groene keuze Voor elk bouwproject waar kwaliteit en efficiëntie van cruciaal belang zijn.

Voordelen van Hennep blokken

Hennep blokken regelen op een natuurlijke wijze de temperatuur binnen uw woning of het gebouw. De hennep blokken beschikken over een uitstekend vermogen om hun opgeslagen warmte vrij te geven als er kou ontstaat. Hierdoor koelt uw woning niet gelijk af als er ergens een deur opgaat zoals bij een woning met betonnen muren.

De vochtregulatie van de hennep blokken is ongeëvenaard. Dankzij de hoge dampdoorlatendheid fungeren de hennep blokken als water buffer. Omdat hennep veel water kan opslaan en afvoeren als waterdamp zal de luchtvochtigheid binnen uw woning altijd rond de 50-55% blijven. Dit maakt de hennep blokken ideaal voor toepassingen zoals renovatie en isolatie van oude gebouwen, musea, sportscholen, zwembaden, archiefruimtes enz. 
Naast de optimale vocht- en temperatuur regeling hebben de hennep blokken ook een prima geluidsisolatie en brandveiligheid.

Direct Hennep blokken bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor Hennep blokken?

Alle voordelen op een rij

Makkelijk monteren

Omdat Hennep blokken dienen als bouwmateriaal en isolatie in één, bespaar jij tijd en kosten. De hennep blokken zijn licht en eenvoudig te monteren. De hennep blokken worden geplaatst net als traditioneel metselwerk, namelijk met verspringende voegen. De blokken worden gemakkelijk op elkaar geplaatst met mortellijm en vormen een stabiele en geïsoleerde muur.

Hennep kan je op bijna alle manieren gebruiken en is geschikt voor nieuwbouw, renovatie of aanbouw. De verschillende toepassingen staan in een tabel weergeven hieronder. Wil jij meer informatie over hennep blokken of twijfel je nog? Neem dan gratis contact op met onze specialisten.

Bouw Toepassingen

Systemen en structuren Renoveren met hennep Binnenmuren vloer- en dakisolatie
CLT-constructiesysteem
Binnen renovatie met kalkhennep
Binnenmuren van industriële gebouwen
Vloerisolatie
Houtskeletbouw
Buitenrenovatie met kalkhennep
Binnen muren tussen wooneenheden
Dakisolatie
Houten paal- en balksystemen
Aanbouw
Scheidingsmuren
Metalenstructuur

Andere biobased isolatie materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Nu telefonisch bestelbaar!

 

058-288-88-09
Binnenkort in de webshop verkrijgbaar

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.