Wat zijn Hennep Blokken?

Het gebruik van hennep blokken is de nieuwe manier om Biobased te bouwen. Wil jij ook je ecologische voetafdruk verlagen en een heel makkelijke stap zetten naar circulair bouwen? Tijd om hennep blokken te leren kennen.

Hennep blokken – ook wel kalkhennep blokken genoemd – worden gemaakt van hennepvezels, kalk en water. Hennepvezels zijn afkomstig van de stam van de hennep plant en zijn erg flexibel en sterk. Hierdoor vormen ze een uitstekende basis voor bouwmaterialen. Hennep is een snelgroeiende plant die weinig water of pesticiden nodig heeft. Hennep blokken hebben niet alleen duurzame voordelen voor het milieu, maar ook nogal wat technische voordelen.

Of je nu een architect, bouwbedrijf, ontwikkelaar of huiseigenaar bent, hennep blokken zijn een slimme en groene keuze voor elk project.

Voordelen van Hennep blokken

Hennep blokken regelen op een natuurlijke wijze de temperatuur binnen je woning of welk gebouw dan ook. Hennep blokken beschikken over een uitstekend vermogen om hun opgeslagen warmte vrij te geven als er kou ontstaat. Hierdoor koelt je woning niet meteen af als er ergens een deur open staat, zoals bij een woning met betonnen muren.

De vochtregulatie van de hennep blokken is ongekend. Dankzij de hoge dampdoorlatendheid fungeren de hennep blokken als waterbuffer. Omdat hennep veel water kan opslaan en afvoeren als waterdamp blijft de luchtvochtigheid binnen je woning altijd rond de 50-55%. Dit maakt hennep blokken ideaal als constructiemateriaal voor renovatie en tegelijkertijd (!) isolatie. Twee vliegen in een klap dus. Denk aan renovatie van oude gebouwen, musea, sportscholen, zwembaden, archiefruimtes enz. 
Naast de optimale vocht- en temperatuur regeling hebben hennep blokken ook een prima geluidsisolatie en zijn brandveilig.

Direct Hennep blokken bestellen?

Wil je direct bestellen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Waarom kiezen voor Hennep blokken?

Alle voordelen op een rij

Makkelijk monteren

Omdat Hennep blokken bouwmateriaal en isolatie in één zijn, bespaar je tijd en kosten. De hennep blokken zijn licht en eenvoudig te monteren. De hennep blokken worden geplaatst net als traditioneel metselwerk, namelijk met verspringende voegen. Zet ze gemakkelijk op elkaar met mortellijm en voor je het weet heb je een stabiele geïsoleerde muur. Het ziet er misschien hip en vooruitstrevend uit: in elk geval niet uit zoals je gewend bent. Maar je zult jezelf en je klanten nog verrassen! Want als je al met kalkzandsteen kunt metselen, kun je dit ook.

Hennep kun je op bijna alle manieren gebruiken en is geschikt voor nieuwbouw, renovatie of aanbouw. De verschillende toepassingen staan in een tabel weergeven hieronder. Wil je meer informatie over hennep blokken of twijfel je nog? Neem contact op met onze specialisten.

Bouw Toepassingen

Systemen en structuren Renoveren met hennep Binnenmuren vloer- en dakisolatie
CLT-constructiesysteem
Binnen renovatie met kalkhennep
Binnenmuren van industriële gebouwen
Vloerisolatie
Houtskeletbouw
Buitenrenovatie met kalkhennep
Binnen muren tussen wooneenheden
Dakisolatie
Houten paal- en balksystemen
Aanbouw
Scheidingsmuren
Metalenstructuur

Andere biobased isolatie materialen

Paul_Hoekstra

Neem contact met ons op

Mijn naam is Paul, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Nu telefonisch bestelbaar!

058-288-88-09
Binnenkort in de webshop verkrijgbaar

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.