Biobased MDF-platen

Nieuw uit voorraad leverbaar! De biobased MDF-plaat van Unilin. De plaat bestaat uit 100% herwonnen hout en een revolutionaire lijm op plantaardige basis. Ondanks deze duurzame eigenschappen doet de Biobased MDF-plaat in kwaliteit niks onder voor de traditionele MDF-plaat. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. We denken graag met je mee voor je project. 

Voordelen van Biobased MDF-platen

Deze biobased MDF-platen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele MDF-platen. De plaat bevat namelijk 5x minder fossiele grondstoffen. De lijm die Unilin in dit product verwerkt, is op basis van koolzaad- en zonnebloempitten. Door zulke lijm te gebruiken, stoot je 80% minder CO₂ uit. Verder wordt er geen extra formaldehyde toegevoegd aan de plaat. Hierdoor stoot de plaat 10x minder formaldehyde uit dan de EU standaard. 

De biobased MDF-plaat is net zo veelzijdig als traditionele MDF platen. Of je ze nu gebruikt voor interieurinrichting, meubelproductie of industriële verwerking: ze zijn net zo stevig als je gewend bent van MDF. De plaat kan worden afgewerkt met verf, folie, melamine, fineer of HPL. 

Biobased MDF bestellen?

Bestel Biobased MDF platen uit voorraad leverbaar in onze webshop.

Biobased bouwen

kennis delen over biobased bouwen

Misschien is het even wennen om met nieuw biobased bouwmateriaal te werken. Heb je vragen of loop je tegen een probleem aan? Sinds kort organiseren we daarom samen met onze partners kennissessies over biobased bouwen. Soms specifiek over een bepaald type biobased bouwmateriaal en soms over een toepassing in biobased bouwen. Daarnaast gaan we persoonlijk in op al jouw vragen.

Kennis delen tussen klanten en leveranciers vinden we belangrijk als het om biobased bouwen gaat. Biobased bouwen is één van de meest effectieve en betrouwbare manieren om circulair te bouwen. Circulair bouwen doe je samen! In onze kennissessies behandelen we thema’s als luchtdicht dampopen bouwen, biobased isoleren en CLT (Cross Laminated Timber). Maar denk ook aan het voldoen aan de WKB binnen biobased bouwen. De opkomst en aandacht van deelnemers is elke keer weer geweldig. Heb je zelf iets waar je graag meer over wilt leren op gebied van biobased bouwen? Laat maar weten!

Andere biobased materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.