Biobased MDF-plaat
Biobased MDF plaat

Biobased MDF-platen

Deze Biobased MDF-plaat is binnenkort verkrijgbaar bij Miedema. De plaat bestaat uit 100% herwonnen hout en een revolutionaire lijm op plantaardige basis. Ondanks deze duurzame eigenschappen doet de Biobased MDF-plaat in kwaliteit niet onder voor de traditionele MDF-plaat. Ben je nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Deze kunnen je helpen en ondersteunen met jouw project. 

Voordelen van Biobased MDF-platen

Deze biobased MDF-platen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele MDF-platen. De plaat bevat namelijk 5x minder fossiele grondstoffen. De lijm die in dit product verwerkt wordt, is op basis van koolzaad- en zonnebloempitten. Door zulke lijm te gebruiken, stoot je 80% minder CO₂ uit. Verder wordt er geen extra formaldehyde toegevoegd aan de plaat. Hierdoor stoot de plaat 10x minder formaldehyde uit dan de EU standaard. 

De biobased MDF-plaat is net zo veelzijdig als traditionele MDF platen. Of je ze nu gebruikt voor interieurinrichting, meubelproductie of industriële verwerking: ze zijn net zo stevig als je gewend bent van MDF. De plaat kan worden afgewerkt met verf, folie, melamine, fineer of HPL. 

Informatie en advies over MDF-platen?

Wil je meer weten over biobased MDF-platen? Dat kan telefonisch bij een van onze specialisten!

Heb je advies nodig? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Biobased bouwen

kennis delen over biobased bouwen

Misschien is het even wennen om met nieuw biobased bouwmateriaal te werken. Heb je vragen of loop je tegen een probleem aan? Sinds kort organiseren we daarom samen met onze partners kennissessies over biobased bouwen. Soms specifiek over een bepaald type biobased bouwmateriaal en soms over een toepassing in biobased bouwen. Daarnaast gaan we persoonlijk in op al jouw vragen.

Kennis delen tussen klanten en leveranciers vinden we belangrijk als het om biobased bouwen gaat. Biobased bouwen is de meest effectieve manier om circulair te bouwen, een methode die we kunnen vertrouwen. En circulair bouwen doe je immers samen! Denk aan thema’s als luchtdicht dampopen bouwen, biobased isoleren en CLT (Cross Laminated Timber). De opkomst en aandacht van deelnemers is elke keer weer geweldig. Heb je zelf iets waar je graag meer over wilt leren op gebied van biobased bouwen? Laat maar weten!

Andere biobased isolatie materialen

Gertjan-website

Neem contact met ons op

Mijn naam is Gertjan, ik help je graag verder!

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.