Historie

MiedemaHout vroeger

In 1917 neemt Andries Miedema een bestaand bedrijfje over en vestigt zich onder de naam A. Miedema & Zn op Camstraburen te Leeuwarden als Pomp-, Mast-, Blokmakerij en Draaierij. Aan dit pakket worden later gereedschapstelen voor de landbouw en aannemerij toegevoegd. In de begin jaren tachtig verhuist het bedrijf naar de Fam. v/d Weijstraat. Door overname van Visser Houtwaren in 1986 wordt het pakket uitgebreid met ‘lijstwerk’ voor de aannemerij.

In 1991 wordt Swedamast opgericht. Dit bedrijf handelt in polyester-, aluminium- en houten vlaggenmasten.

In 1993 wordt het onderdeel ‘gereedschapstelen’ verkocht en het bedrijf Buit Houtindustrie ingelijfd, waardoor het watersportartikelen pakket compleet is. Door groei worden het pand en het bedrijfsterrein te klein, waarna gezocht wordt naar een nieuwe locatie.

Al jarenlang bestonden er goede kontakten tussen de bedrijven, Miedema en Timmermans, doordat Timmermans deelbewerkingen liet uitvoeren door Miedema en Miedema hout inkocht bij Timmermans. Dit deed ertoe besluiten de beide bedrijven samen te voegen onder één dak.
Na nieuwbouw bij en verbouw van het bestaande pand verhuist Miedema in mei 1996 naar het pand van Timmermans. Vanaf 2003 zijn de twee bedrijven verder gegaan onder de naam MiedemaHout.

In 2008 vierde MiedemaHout haar 90-jarig bestaan. Klik hier om naar de jubileumsite te gaan.
 
Bij MKB-teevee ziet u Andries Miedema aan het woord over de geschiedenis van Miedema Leeuwarden en het ondernemerschap.

Malle Jan

Miedema Leeuwarden nu

Vandaag de dag opereert Miedema onder de namen Miedema Bouwmaterialen, Miedema HoutIndustrie en Miedema Nautic.

Miedema Bouwmaterialen is totaalleverancier voor de bouw en aannemerij in Noord-Nederland en levert hout en plaatmateriaal, ruwe bouwmaterialen, afbouwmaterialen en ijzerwaren. Het assortiment is altijd op voorraad, wordt snel geleverd en voorzien van deskundig en persoonlijk advies of kan gehaald worden in de bouwshop én 24/7 online besteld worden.

Miedema HoutIndustrie is het productiebedrijf dat bewerkt hout en plaatmateriaal levert aan de bouw, de toeleveringsindustrie voor de bouw en de industrie in heel Nederland. De toegevoegde waarde zit in de specialistische kennis van maatwerk, uitstekende kwaliteit, korte doorlooptijd en daardoor snelle levering. En natuurlijk duurzaam!

Miedema Nautic is toeleverancier voor de jachtbouw en levert in heel Nederland een scala handels- en productieartikelen zoals hout- en plaatmaterialen. Van stam tot gefineerd, onbewerkt, gezaagd, gefreesd en behandeld middels lakgieten of spuiten. Miedema Nautic ontzorgt door het prefabriceren van kant-en-klare freespakketten voor scheepsinterieurs.

Met inzet en passie voor klanten levert Miedema Leeuwarden aan aannemers, andere bouwgerelateerde bedrijven, jachtbouwers, industriële klanten en overige opdrachtgevers.

Pand en boom 059

Miedema Groep | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden | T (058) 288 88 33 | F (058) 288 88 22 | E